2024 Kış Düğünlerinde Kozalak Dekorasyonu Ön Planda!
  1. Anasayfa
  2. HABERLER
Trendlerdeki Yazı

2024 Kış Düğünlerinde Kozalak Dekorasyonu Ön Planda!

0

Eğer bir kış düğünü planlıyorsanız, mutlaka sahip olmanız gereken dekorasyon öğeleri arasına kozalakları da eklemenin zamanı geldi. Farklı tonlarda, boyutlarda ve dokularda bulunan ve açıkça kışı simgeleyen bu dekorasyon öğeleri, özel gününüzde dikkat çekici bir etki yaratmanıza yardımcı olabilir. Eğer tam anlamıyla bir yılbaşı teması gibi görünmesini istemiyorsanız, yeşil ve kırmızı renklerden kaçınmanızı ve bunun yerine nötr tonları veya boyalı versiyonları kullanmanız önerilir.

Dekorasyonunuzu kendiniz yapmamaya çalışın. Dekoratif unsurları kurmak için bir profesyonel tutmanız en iyisidir. Kendi başımıza eşyalar getiriyorsanız, kilolarca kozalağa ihtiyaç duyacağınızı ve bunun taşınması zor olduğunu unutmayın. Ancak eğer kendiniz yapma yolunu seçmeye karar verirseniz, minyatür kozalaklar hafif ve sevimli ayrıntılar olarak harika bir seçenektir.

KOZALAKLARI TASARIMA DAHİL EDİN

Düğün mekânına girerken konukların ilk gördüğü detaylardan biri olan resepsiyon girişi, göz alıcı olması gereken bir yerdir. Kış temalı bir etkinlik için farklı boyutlarda kozalakları, kokinaları ve mumları karıştırarak merdivenleri de süslemek güzel olacaktır.

 

MEVSİMİ VURGULAYIN

“Farklı kozalak çeşitleri olduğunu biliyor muydunuz? Sedir, çam, tsuga, selvi, karaçam… Bu çeşitlerin karışımı, sade bir kış görünümüne sahip harika bir çam ormanı havası yaratabilir. Kozalaklarınızı diğer mevsimlik çiçek ve desenlerle karıştırarak sezona uygun bir merkez parça oluşturabilirsiniz.

SÜSLEMELERİNİZİ ÇEŞİTLENDİRİN

Resepsiyon girişi, konukların gördüğü ilk detaylardan biri olduğu için buradaki süslemeleri abartmalısınız. Kış temalı bir etkinlik için, farklı türde kozalakları, yeşillikleri ve ince mumları karıştırarak farklı şekillerde süslemeler yapmanın yanlış gidemeyeceğini söyleyebiliriz.

 

RENKLİ MUMLARLA EŞLEŞTİRİN

Düğün resepsiyonunuzun çeşitli alanlarına renk ve dokuları eklemenin kolay ve dikkat çekici bir yolu, farklı boyutlarda mumlarla eşleştirmektir. Örneğin, bu sade ve şık süslemede, kozalak şekli verilmiş bir mum ve çam iğnelerinin uyumunu görüyoruz.

HEDİYELER OLUŞTURUN

Konuklar için hediyelerinizi eğlenceli ve etkileşimli hale getirerek onlara kozalakları alabilecekleri bir hediye gösterimi yapın. Düğününüzde konuklara küçük hediyeler vermek için, her bir kozalağı tek tek kurdelelerle bağlayın (herhangi bir renkte), ardından konukların bu tatlı dekorasyon ögelerini alabilmeleri için onları ahşap sepetleri sunabilirsiniz.

 

ÇİÇEKLERLE EŞLEŞTİRİN

Kozalaklar sadece mumlar ve çam iğneleriyle harika görünmekle kalmaz, aynı zamanda güzel çiçeklerle de estetik gözükecek bir şekilde eşleştirilebilir. Örneğin bu aranjmanda doğal kozalakların yanı sıra beyaz renkli güller ve pamuk çiçekleri de bulunuyor ve sezonsal bir ifade yaratıyor.

ALTIN VARAKLI KOZALAKLAR

Eğer daha sofistike bir kış havası yaratmayı düşünüyorsanız, sprey boya hızla en iyi arkadaşınız haline gelebilir. Kozalaklar istediğiniz herhangi bir renge boyanabilir, ancak rustik bir görünümün daha sofistike bir versiyonunu arıyorsanız, metalik bir renk tonu, özellikle altın rengini seçebilirsiniz. Elde yırtılmış kağıt ve altın kaligrafi ile eşleştirildiğinde, bu minyatür kozalaklar güzel ve dikkat çekici yer kartları haline gelir.

 

ATMOSFERİ BELİRLEYİN

Eğer bir yeniyıl temasına açıksanız, Noel Baba şapkalarını bırakıp şık ve keyifli bir tatilden ilham alınmış bir davet vermek daha iyi olabilir. Kırmızı, yeşil, altın ve beyaz bir renk şeması kullanmayı ve içine bol miktarda kremsi altın ve beyaz kozalak eklemeyi düşünebilirsiniz.

RENK EKLEYİN

Eğer masayı süslemenin gerçekten sıradışı bir yolunu arıyorsanız, kendi sanat eserlerinizi oluşturun. Kozalakları ve diğer süs ögelerini birbirlerine farklı şekillerde birleştirebilir, öne çıkacak renkler kullanabilir böylece modern ve sanatsal bir görünüm elde edebilirsiniz.

BAŞ MASALARI VURGULAYIN

Özel konuklarınızın yerlerini diğerlerinden farklı koltuklar veya masalarla işaretleyin, bunun yerine özel konuklarınızın masalarında daha görkemli süslemeler de kullanabilirsiniz.

 

FARKLI STİLLER

Kış düğünleri genellikle rustik bir mekânın hayalini kurdurur. ancak kozalaklar daha modern bir estetiğe de uygun olabilir. Çam iğneleri merkezlerle ve bol miktarda altın aksesuarla eşleştirildiğinde bu görünüm kesinlikle modern bir hava taşıyacaktır.

 

HER KOLTUĞU İŞARETLEYİN

Güzel bir yazılı yer kartı tek başına yeterli olacaktır, ancak yer ayarlarınızı daha da canlandırmak isterseniz, yer İşaretlemesini kozalakların üstüne iliştirilmiş yer kartları ile yapabilirsiniz. Üstelik bütün gece yer kartlarını yerinde tutacak ve gecenin sonunda misafirlerinize düğününüzden kalan bir hatıra olarak hizmet edeceklerdir.

Paylaş